zaterdag, 29. mei 2010 - 18:41

Te hoge vrachtwagen zorgt voor ravage in Heinenoordtunnel

Heinenoord

Op vrijdag 28 mei rond de klok van 18.00 uur heeft een ongeval plaatsgehad in de Heinenoordtunnel waardoor deze langere tijd was afgesloten. 'Een vrachtwagen met tank reed de tunnel in terwijl de op het chassis aanwezige bulkcarrier die leeg was door nog onbekende oorzaak omhoog ging', meldt de politie.

Het gevolg was dat het plafond in het eerste gedeelte van de tunnel eruit werd geramd. Vervolgens kwam de bulkcarrier tegen de betonnen rand van de tunnel en werd hierdoor compleet van het chassis van de vrachtauto gerukt.

De Poolse bestuurder (44) van de vrachtauto reed nog door tot het einde van de tunnel en stopte daar. Er bleef een grote ravage achter, gelukkig zonder gewonden.

Met behulp van een berger werd de bulkcarrier losgetrokken waarna met het opruimen en het veilig maken van de tunnel kon worden begonnen. De Heinenoordtunnel werd hiervoor gesloten voor alle verkeer.

Er werden omleidingen ingesteld, zo was de Kiltunnel tijdelijk tolvrij. Pas in de nacht van vrijdag op zaterdag kon de tunnel weer worden vrijgegeven.

Het KLPD gaat het onderzoek verrichten naar de toedracht van dit ongeluk.
Provincie:
Tag(s):