vrijdag, 21. mei 2010 - 18:35

Tentoonstelling en festival rond draaiorgels in augustus

Goes

Stichting Goes Promotie organiseert onder leiding van de heer Jan Valkier van 14 t/m 21 augustus 2010 een draaiorgeltentoonstelling in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

Op 21 augustus van 10 tot 17 uur wordt door de hele binnenstad een draaiorgelfestival georganiseerd.

In de kerk komen historische draaiorgels, dat wil zeggen straatorgels, handdraaiorgels, miniatuurorgels, pianola's en triola's, te staan. Ook zullen te zien zijn allerlei met draaiorgels verwante zaken, zoals oud speelgoed, video's en poster. Verder komen er demonstraties van het maken van draaiorgelboeken.

Bij de officiële opening op 14 augustus ’s ochtends wordt een zeer bijzonder concert verzorgd, door organist Arno van Wijk op het kerkorgel van de Grote Kerk in combinatie met een draaiorgel.

Bij het draaiorgelfestival op 21 augustus maken in de binnenstad van Goes allerlei soorten draaiorgels hun opwachting. Ze zijn te zien op de Grote Markt, St. Adriaanstraat, Kolveniershof, Zusterstraat, Kreukelmarkt, Klokstraat, Damplein, Stenen Brug, Ganzepoortstraat, Lange Vorststraat, Lange Kerkstraat, Oostwal, Vismarkt.

Beide evenementen zijn gratis en worden mede mogelijk gemaakt door provincie Zeeland en Culturele Raad Goes.

De heer Valkier organiseerde in 2006 eerder een combinatie van een festival en tentoonstelling van draaiorgels. Dat was een groot succes. Toen ging het om een tentoonstelling van miniatuur-draaiorgels in het oude stadhuis van Goes. Deze werd toen door 4000 mensen bezocht. Dit evenement was toen mogelijk gemaakt door stichting Goes Promotie en de Culturele Raad Goes.
Provincie:
Tag(s):