dinsdag, 19. januari 2010 - 21:08

Tichelaar start Drentse inzamelingsdag voor Haïti

Assen

RTV Drenthe steunt donderdag de landelijke inzamelingsactie voor Haïti, het land dat vorige week zwaar werd getroffen door een aardbeving.

RTV Drenthe steunt de actie voor giro 555 met een speciale actiedag en een marathonuitzending van het radioprogramma: 'Drenthe Helpt Haïti'. De aftrap wordt om 9.00 uur gegeven door de Drentse Commissaris der Koningin, Jacques Tichelaar. Vijf jaar geleden organiseerde de omroep - met steun van de provincie - een vergelijkbare actiedag voor de slachtoffers van de Tsunami. Die dag bracht toen 1,2 miljoen euro op.

De gebeurtenissen in Haïti hebben de afgelopen dagen een groot aantal landelijke en regionale omroepen in beweging gebracht. RTV Drenthe stelt van 9.00 tot 18.00 uur de studio open voor het publiek, met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor gironummer 555 van de Samenwerkende Hulp Organisaties.

Dat betekent dat er de hele dag mensen binnen kunnen komen met geld, of met zaken waarmee ze geld denken te kunnen verdienen. Bijvoorbeeld artiesten die optreden of met wie fans tegen betaling op de foto kunnen, schoolkinderen die de opbrengsten van een klassenactie komen afleveren en hopelijk nog heel veel meer luisteraars en kijkers van RTV Drenthe die hun betrokkenheid bij Haïti willen tonen.
Provincie:
Tag(s):