maandag, 29. maart 2010 - 19:52

Tien verdachten voorgeleid

Amsterdam

De aanpak van woninginbraken begint zijn vruchten af te werpen. Tien verdachten werden na aanhouding voorgeleid.

In het hotspotgebied in Osdorp daalde het aantal woninginbraken met
22 procent.

De politie is tevreden met de resultaten over de eerste tien weken van 2010 die mede door de inspanningen van het inbrakenteam in Amsterdam West tot stand kwamen. Het team werd speciaal opgericht om de groeiende stroom aan woninginbraken in te dammen en startte in een aangewezen hotspotgebied, bestaande uit vier buurten, in de wijk Osdorp. Het Openbaar Ministerie heeft speciaal een officier van justitie aan het project gekoppeld.

In dit gebied werden intussen zeventien inbraken opgelost. In vijftien andere zaken wordt nog onderzoek gedaan. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit. Vanwege de positieve resultaten wordt een tweede hotspotgebied benoemd waarin de aanpak hetzelfde zal zijn als bij de eerste. De aanpak per hotspot lijkt verder effect te hebben op de veiligheid in het gehele district. Over de hele lijn daalden de inbraakcijfers in West in de eerste maanden van 2010 met bijna 6 procent.

Om inbraak te voorkomen adviseert de politie de woning te voorzien van goed hang- en sluitwerk.

Wees altijd alert en bel direct de politie bij verdachte situaties. Registreer en markeer kostbare bezittingen. Dit kan ook digitaal via www.politie-amsterdam-amstelland.nl (bij In de praktijk > Inbraak)

Gevonden sieraden
De politie heeft op haar website ook foto’s van sieraden geplaatst die bij huiszoekingen in Amsterdam West zijn aangetroffen. Herkent u één van deze voorwerpen als uw eigendom, neemt u dan contact op met de politie.
Provincie:
Tag(s):