donderdag, 10. juni 2010 - 14:53

Tieners opgepakt na levensgevaarlijke joyride

Munstergeleen

Drie jongens en één meisje in de leeftijd van 13 tot 17 jaar zijn woensdagmiddag in Munstergeleen opgepakt na een joyride. Het viertal eindigde met een eerder in Geleen gestolen auto uiteindelijk midden in een veld langs de Beekdalstraat en kwam met de schrik vrij.

De bestuurder van de auto bleek een jongen van 15 uit Sittard te zijn. Zijn drie mede-inzittenden wonen in Urmond. Het zijn twee jongens van 17 en 14 jaar en een 13-jarig meisje. 


De wijkagent zag rond half vier in Munstergeleen op de Houbeneindstraat een auto met een afhangende kentekenplaat. Terwijl hij een stopteken gaf zag hij dat de inzittenden wel heel jong moesten zijn. De bestuurder negeerde het stopteken en gaf gas. Er volgde een levensgevaarlijke dollemansrit door Munstergeleen, waarbij de snelheid van het voertuig meerdere malen de honderd kilometer per uur naderde. Tijdens de achtervolging scheelde het tweemaal een haar of de auto was bovenop een medeweggebruiker geknald. Op de Burgemeester Luytenstraat ging het wel echt mis. De jonge bestuurder verloor de macht over het stuur en ramde een daar geparkeerde paardentrailer, die vervolgens dwars op de weg kwam te staan. Ook in de Beekdalstraat kon de 15-jarige jongen het stuur niet houden en reed hij met volle snelheid dwars door een beplante akker. Een hekwerk voorkwam verder verkeersleed. De jongeren poogden nog te voet te ontsnappen, maar inmiddels aangehaakte politiepatrouilles wisten de nog verdwaasd kijkende jongeren in de kraag te vatten.
Provincie:
Tag(s):