maandag, 10. mei 2010 - 8:52 Update: 08-07-2014 1:04

Tienjarige motorcoureur pakt podiumplaats

Bij zijn eerste optreden in de NSF Open klasse heeft de zeer jonge motorracer Vasco van der Valk gelijk een podiumplaats weten te pakken.

In het Belgische Spa-Francorchamps kwam hij op de eerste dag na twee pittige wedstrijden al op een gedeelde 5e plaats uit, om op de zondag na weer twee races 3e te worden. Op dit voor de Amersfoortse 10-jarige coureur nieuwe circuit was een sterk veld van jonge rijders aanwezig, veel iets oudere talenten met meer wedstrijdervaring maar misschien net zoveel ambitie.

In deze NSF Open Klasse moest Vasco als jongste rijder door zijn lage gewicht ook nog eens extra lood op zijn motor plaatsen, bijna de helft van zijn eigen gewicht moest erbij om gelijke kansen voor alle rijders te creëren. Vasco, die dit jaar door het sportfonds van de Amersfoortse Hoogte wordt ondersteund, was na een paar enorme knokpartijen op de baan dan ook zeer blij met zijn beker. “Zo, dat was vet zeg! In de eerst race kon mijn vriendje Jerrey (Duits) mij in de laatste ronde pakken maar nu nam ik gelukkig al snel voorsprong en kon hij er niet meer bijkomen. Mijn eerste beker in een echte internationale race, super!”

Na een goed gevuld raceweekend is er gelukkig nog de schoolvakantie om weer ècht uit te rusten, maar als je pas 10 bent en gek van motorracen kan het volgende wedstrijd niet snel genoeg komen! Die volgende race is op 24 mei (2e Pinksterdag) in Staphorst, een aanrader voor liefhebbers van motorsport omdat elke jaar rondom de races daar een compleet dorpsfeest opgebouwd wordt.
Categorie:
Tag(s):