maandag, 21. juni 2010 - 9:08

Tientallen bekeuringen Gooi en Vechtstreek

Het verkeershandhavingsteam van Politie Gooi en Vechtstreek heeft vrijdag en zaterdag bij verkeerscontroles in Naarden en Nederhorst den Berg tientallen bekeuringen uitgeschreven.

Dertien bestuurders reden onder invloed van alcohol.

Vrijdagmiddag werd een gecombineerde bromfiets- en alcoholcontrole gehouden op de Bollelaan in Naarden. Er werden 415 blaastesten afgenomen, waarbij vijf bestuurders werden aangehouden, waaronder één beginnend bestuurder (minder dan vijf jaar in het bezit van een geldig rijbewijs). De hoogste waarde was 465 ug/l (1,07 ‰).

Ook werden er 35 bromfietsen gecontroleerd, waarvan er 6 opgevoerd bleken te zijn. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder helm, niet dragen van de autogordel en handheld bellen. Met de radarauto werden nog eens 25 automobilisten op de foto gezet omdat zij te snel reden.

Zaterdagmiddag en —avond werd tijdens en na de wedstrijd van Oranje in het kader van het project “De politie fluit de derde helft” gecontroleerd in Nederhorst den Berg. Van de 870 gecontroleerde bestuurders werden er 8 aangehouden, waaronder ditmaal geen jongeren. De topper blies 415 ug/l (0,95 ‰).

Ook hier werd meteen op bromfietsen gecontroleerd. Een 18-jarige Amsterdammer reed op een snorfiets die tweemaal zo hard kon rijden als is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en moest lopend zijn weg vervolgen. Een motorrijder van de politie trof de jongeman echter enkele kilometers verder weer aan, rijdend met hoge snelheid. Het kentekenbewijs van de snorfiets is ingevorderd en de snorfiets moet herkeurd worden.

Ook werd hier weer de radarauto ingezet. 47 auto’s werden op de foto gezet wegens een snelheidsovertreding.
Verder werden er nog 9 bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen.
Provincie:
Tag(s):