maandag, 12. april 2010 - 10:13

Tientallen bekeuringen tijdens alcoholcontrole

Maastricht

Bij alcoholcontroles in Zuid-Limburg zijn afgelopen weekend 23 bekeuringen uitgeschreven. De controles vonden plaats in Geleen, Windraak en Maastricht.

Bij de eerste controle vrijdagnacht werden 467 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders bleken te veel te hebben gedronken en kregen een proces-verbaal. In Windraak werden 82 bestuurders gecontroleerd. Daar hadden vier bestuurders te diep in het glaasje gekeken. Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren, waarvan één een beginnend bestuurder was. Eén verdachte was een AFNORTH-militair, de Koninklijke Marechaussee heeft zijn controle verder afgehandeld. 


Zaterdagavond en -nacht zijn in Maastricht alcoholcontroles geweest op de Tongerseweg en de Maasboulevard. Op de Maasboulevard zijn 165 blaastesten uitgevoerd. Zes bestuurders krijgen een proces-verbaal, van één van hen is het rijbewijs ingevorderd. Op de Tongerseweg zijn 124 bestuurders gecontroleerd. Daar kregen tien personen een proces-verbaal, waarvan vier fietsers. Hier werd ook één rijbewijs ingenomen.
Provincie:
Tag(s):