woensdag, 9. juni 2010 - 9:45

Tientallen bekeuringen voor hondenbezitters in Roermond

Roermond

In de periode januari tot en met mei 2010 heeft de afdeling Stadstoezicht van Roermond 32 hondenbezitters bekeurd omdat zij zich niet aan de regels van het gemeentelijk hondenbeleid hebben gehouden. De meeste verbalen (14) zijn uitgedeeld voor het laten loslopen van de hond, 12 voor het niet opruimen van hondenpoep en 6 voor het uitlaten van de hond op een speelweide.

In het afgelopen jaar zijn in de gemeente ruim 100 hondendispensers geplaatst. Hierin zitten zakjes, die de hondenbezitters kunnen gebruiken om de behoefte van hun hond op te ruimen. Deze zakjes kunnen vervolgens in de dispenser worden gedeponeerd. Deze worden regelmatig geleegd.

De afdeling Stadstoezicht heeft minder meldingen binnengekregen over honden dan in 2009. Binnen die categorie is wel opmerkelijk het toegenomen aantal meldingen inzake overlast door blaffende honden. 1 op de 4 meldingen gaat over een blaffende hond.

Wethouder IJff: “Het is belangrijk dat de hondenbezitter zich realiseert dat een hond niet alleen veel plezier met zich meebrengt maar ook overlast kan veroorzaken. En daar dient rekening mee te worden gehouden. Op de website van de gemeente is informatie te vinden over de regels voor honden en hun baasjes. Opmerkingen als ‘Ik wist het niet’ gaan er bij mij dan ook niet meer in”.
Provincie:
Tag(s):