donderdag, 14. januari 2010 - 10:30

Tientallen verkeershufters op de bon op A6

Almere

Woensdagochtend zijn, gedurende de kilometers lange file op de A-6 tengevolge van een aanrijding, enkele tientallen automobilisten bekeurd toen zij over de vluchtstrook de A-6 probeerden te verlaten.

Een brandweerauto en een bergingsvoertuig werden door de vele tientallen verkeershufters in hun aanrijroute gehinderd. Enkele politiemensen die in hun privétijd in de file stonden alsmede agenten die de aanrijding beveiligden, schreven tientallen aso-rijders op.

Even rond 07.00 uur ontstond op de A-6 richting Lelystad een eenzijdige aanrijding na een glijpartij. Omstanders hadden net de 29-jarige zwangere bestuurster uit Almere in veiligheid gebracht toen een tweede auto vol op de gestrande auto klapte.

De bijrijdster in de eerste auto, een 42-jarige Almeerse, raakte door de klap bekneld en moest door de brandweer uit het wrak worden gehaald. Terwijl politie, ambulance en brandweer onderweg waren naar het ongeval reden enkele ongeduldige automobilisten dwars over de plaats van aanrijding. Hierbij werd de vluchtstrook gebruikt en over de sporen voor onderzoek gereden.

Tientallen verkeershufters die niet het fatsoen of het geduld konden opbrengen om in de file te wachten, draaiden de vluchtstrook op en reden achteruit naar de oprit. Sommige verkeersaso’s draaiden hun auto en reden recht tegen het verkeer in terug de oprit op.

Een brandweerauto en een bergingsauto werden hierdoor in hun aanrijroute gehinderd. Enkele politiemensen die van of naar hun werk gingen en stilstonden in de file, noteerden tientallen kentekens van vluchtstrookmisbruikers. Ook agenten die bezig waren met het beveiligen van de aanrijding schreven meerdere kentekens op.

De vluchtstrook is uitsluitend bedoeld voor noodgevallen en voor hulpverlenende diensten bij uitstek. Enkele tientallen automobilisten kunnen een boete van Euro 240,- op hun huisadres tegemoet zien, aldus een woordvoerder van de politie.

De 47-jarige bestuurster die de gestrande auto aanreed is voor verhoor meegenomen naar een politiebureau. Zij bleef ongedeerd. Gladheid, snelheid en onvoldoende afstand zijn vermoedelijk de oorzaak van de aanrijding.
Provincie:
Tag(s):