zaterdag, 17. juli 2010 - 11:13

Tijdelijke aanlegsteiger in Stadswetering Almere

Almere

In de week van 19 juli tot 23 juli 2010 gaat de gemeente Almere een tijdelijke aanlegsteiger in de Stadswetering aanleggen. 'De steiger komt aan de zijde van de Meeresteinkade, naast het parkeerterrein Hennepveld en ter hoogte van de kruising van het fietspad langs de Hospitaaldreef en de Meeresteinkade', meldt de gemeente.

Vervangende steiger
Deze tijdelijke steiger vervangt de aanlegsteiger die voorbij de Judy Garlandbrug in de Stadswetering ligt. De doorvaart onder de Judy Garlandbrug is wegens de werkzaamheden voor de verhoging van de busbaan van het stadscentrum tot de kruising Oscarlaan in Filmwijk gestemd. Hierdoor is de huidige aanlegsteiger niet bereikbaar.

Plaatsing
De aanleg van de nieuwe steiger zal een paar dagen in beslag nemen en nauwelijks hinder veroorzaken. De gemeente plaatst een drijvende steiger. Deze steiger wordt bevestigd aan een aantal palen. Deze worden in de grond geslagen. Vervolgens wordt er een loopverbinding gemaakt vanaf de steiger naar de oever.

De steiger is voor algemeen gebruik en zal functioneren zolang de doorvaart onder de Judy Garlandbrug gestremd is. Naar verwachting is deze vaarroute medio 2012 weer open.
Provincie:
Tag(s):