vrijdag, 19. februari 2010 - 21:23

Toerfietsclubs en Drentse Fiets 4Daagse starten nieuwe fietstocht

Assen

De allereerste editie van Drenthe’s Mooiste wordt gereden op zondag 11 juli 2010 vanuit de startplaatsen Assen en Hoogeveen. Er zijn routes voor toerfietsers (100 en 150 km), recreatiefietsers (30 en 50 km) en mountainbikers (25, 50 en 80 km). Drenthe's Mooiste wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van vier toerfietsclubs (TFC Gieten, TFC ’t Kamrad, TFC NOAD en TFC De Peddelaars) en de Groene Land Achmea Fiets 4Daagse.

In augustus 2009 stond Drenthe op z’n kop. De proloog en de 1e etappe van de Vuelta zorgden voor veel spektakel. Ruim 10.000 toerfietsers droegen daaraan bij. Succes van het evenement en enthousiasme van deelnemers en vrijwilligers deden de roep ontstaan naar een jaarlijks terugkerend fietsfestijn. Onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) hebben 4 vooraanstaande Toerfietsclubs uit Assen, Hoogeveen, Gieten en Peize samen met de Stichting Drentse Fiets 4Daagse de uitdaging opgepakt. Betrokken partijen hebben samen de Stichting Drenthe’s Mooiste opgericht, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de fietstochten.

Een nieuw evenement moet een goede plek in de agenda krijgen. De gelegenheid deed zich voor om de plaats in te nemen van de Proloog van de Drentse Fiets 4Daagse. Vaste datum wordt de zondag voorafgaand aan de Fiets 4Daagse, dus dit jaar zondag 11 juli 2010. Drenthe’s Mooiste bestaat uit diverse tochten voor racefietsen, ATB’s en gewone fietsen. Er kan gestart worden in Assen of Hoogeveen. In beide plaatsen wordt gebruik gemaakt van de start- en finishlocatie van de Drentse Fiets 4Daagse.

De toertochten op de weg zijn 30, 50, 100 en 150 km vanuit Assen en 50, 100 of 150 km vanuit Hoogeveen. Centraal punt en verzorgingspost in de routes is Westerbork waar 3 lussen van 50 km samenkomen. De mountainbikers kunnen uitsluitend starten in Assen voor afstanden van 25, 50 of 80 km door centraal Drenthe in de richting van de Hondsrug.
De tochten zullen voldoen aan de hoogste eisen die de NTFU stelt wat betreft veiligheid, verzorging en kwaliteit. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan de routes. Daarbij worden verkeersluwe, landschappelijk fraaie wegen geselecteerd, die de naam Drenthe’s Mooiste bevestigen.

Deelnemers kunnen zich aanmelden op de eigen website www.drenthes-mooiste.nl . Zij ontvangen een stuurbordje met startnummer en eigen naam. Tevens dient men een transponder aan de fiets te bevestigen, waardoor individuele tijdregistratie en foto’s mogelijk zijn. De organisatie stelt nadrukkelijk dat er geen wedstrijdelement is en dat deelnemers verplicht zijn de normale verkeersregels in acht te nemen.

De voorinschrijving is inmiddels geopend en sluit op 15 juni 2010. Daarna is inschrijving uitsluitend mogelijk op 11 juli op de startlocaties in Assen en Hoogeveen. Bij voorinschrijving geldt een korting van € 2,50 op de inschrijfkosten.

De betrokken toerfietsclubs en organisaties bundelen hun ervaring en kennis van het toerfietsen om daarmee een fantastisch evenement mogelijk te maken. Een waardige opvolger van de Vuelta toertocht, die een groot aantal deelnemers een hernieuwde kennismaking met het Mooiste van Drenthe biedt.
Provincie:
Tag(s):