maandag, 16. augustus 2010 - 11:49 Update: 08-07-2014 1:03

Top Elf: Ola, Ola, Ola

(Elf Voetbal) PSV'er Ola Toivonen gaat na twee speelrondes aan kop in het prestigieuze Top ELF klassement.

De Zweed is daarnaast ook nog eens topscorer van de Eredivisie met vijf goals. Na zijn twee goals tegen Heerenveen in de openingsronde, was het ook afgelopen zaterdag in eigen huis tegen De Graafschap (6-0) weer raak. De blonde goaltjesdief nam drie van de zes treffers tegen De Superboeren voor zijn rekening.

Naast Toivonen is Leroy George bezig aan een opmerkelijke comeback. De buitenspeler kon de laatste twee seizoenen amper overtuigen bij FC Utrecht, maar laat bij zijn nieuwe club NEC zien, dat hij wel degelijk over veel kwaliteiten beschikt. Waar de linkspoot tegen VVV-Venlo (1-0) nog verantwoordelijk was voor de winnende treffer, fleurde hij tegen Willem II zijn uitstekende optreden op met twee knappe assists.

De beste speler van afgelopen weekeinde was zonder twijfel Dries Mertens. Het Belgische talent van FC Utrecht was niet te stoppen in het met 3-1 gewonnen thuisduel met NAC Breda. Zowel Kees Luijckx maar vooral Jens Janse grossierden in het maken van overtredingen op de kleine aanvallende middenvelder. Janse moest zelfs met een rode kaart van het veld af, na verschillende aanslagen op het lichaam van Mertens. Het kon laatstgenoemde niet deren, want de sterspeler van FC Utrecht maakte een doelpunt en verzorgde een assist. Correspondenten van STATS Europe beoordeelde het optreden van Mertens met een 9.0.

Top ELF speelronde 2
Doel: Kenny Steppe (sc Heerenveen)
Verdediging: Maikel Kieftenbeld (FC Groningen) - Douglas (FC Twente) - Vurnon Anita (Ajax)
Middenveld: Ola Toivonen (PSV) - Balazs Toth (VVV-Venlo) - Dries Mertens (FC Utrecht)
Aanval: Guyon Fernandez (Excelsior) - Bjorn Vleminckx (NEC Nijmegen) -
Balazs Dzsudzsak (PSV Eindhoven) - Leroy George (NEC Nijmegen)
Categorie:
Tag(s):