donderdag, 2. september 2010 - 16:24

Top van de paardensport zet zich in voor talent

Anky van Grunsven, Eric van der Vleuten, Coby van Baalen, Angelique Hoorn en veel andere topruiters droegen woensdag 1 september op de terreinen van de KNHS hun kennis over op de hippische jeugd.

Samen met bondscoaches Rob Ehrens, Sven Harmsen, Martin Lips en Tineke Bartels waren zij op zoek naar nieuwe Nederlandse paardensport talenten. In totaal werden 75 ruiters en amazones gescout voor het Rabo Talentenplan.

De Rabo Talentendag is een schakel in de keten. Op de outdoor Regiokampioenschappen die jaarlijks onder auspiciën van de KNHS worden verreden, worden honderden combinaties door scouts beoordeeld op aanleg. Dat is de eerste schifting. De twee schifting is deze Rabo Talentendag, waaraan tal van topruiters in de disciplines springen, dressuur en eventing hun medewerking verlenen. 'Oud' Rabo Talent Maikel van der Vleuten geeft zijn instructie aan jonge ruiters.

Het hoofddoel van de Rabo Talentendag is om talenten te vinden die komend jaar door de toptrainers van Nederland verder begeleid gaan worden in de zogenaamde Rabo Regiotrainingen. De dag heeft ook een tweede doel: een brede groep ambitieuze jonge paardensporters de unieke kans geven om in aanraking te komen met de topruiters en trainers van Nederland. Hier worden zij niet alleen technisch beter van maar ook geïnspireerd en gemotiveerd.
Categorie:
Tag(s):