donderdag, 10. juni 2010 - 19:00

Tot 9 jaar cel voor gewelddadige woningoverval in Reuver

Roermond

Voor de rechtbank in Roermond zijn donderdag gevangenisstraffen tot 9 jaar uitgesproken voor de woningoverval op 11 oktober 2008, waarbij een 73-jarige man uit Reuver door kogels gewond raakte aan zijn hand en been.

Drie verdachten, onder wie de schutter, zijn veroordeeld voor poging tot moord en kregen een gevangenisstraf van 9 jaar met aftrek van voorarrest opgelegd. 
Twee medeverdachten werden veroordeeld voor het medeplegen van poging tot doodslag en kregen respectievelijk 4 jaar en 3,5 jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest opgelegd. De zesde verdachte, de tipgever, kreeg 120 dagen cel, waarvan 20 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.Volgens de rechtbank is bewezen dat de schutter met voorbedachte rade, met opzet en gericht op levensberoving heeft gehandeld. Ook rekent de rechtbank het de schuutter zwaar aan dat hij op de bewoner is blijven schieten toen deze op de vlucht sloeg. De andere twee hoofdverdachten zijn eveneens veroordeeld voor poging tot moord, omdat ze, terwijl ze wisten dat de boer gewond was , nog naar de boer op zoek zijn gegaan en hebben geschreeuwd “Schieten”.

De rechtbank heeft de twee andere verdachten schuldig verklaard aan het medeplegen van poging tot doodslag. Zij kregen daarvoor celstraffen van 4 jaar en 3,5 jaar opgelegd.
Provincie:
Tag(s):