donderdag, 8. april 2010 - 15:18 Update: 08-07-2014 0:30

Toyota koppelt introductie Full Hybrid Auris aan Augmented Reality

De nieuwe Full Hybrid Toyota Auris staat in juni bij de Toyota dealer, maar op de speciale website kun je hem nu al thuis in 3D ervaren. Door middel van Augmented Reality is het mogelijk de Full Hybrid Auris in een zelf gecreëerde, virtuele omgeving te laten rondrijden.

Augmented Reality staat voor ‘toegevoegde realiteit’ en houdt zich bezig met het zo realistisch mogelijk toevoegen van computergemaakte beelden aan rechtstreekse, reële beelden. Door middel van een webcam en zogenaamde ‘objectmarkers’ wordt de werkelijkheid herkend en wordt er op het beeldscherm informatie toegevoegd aan de realiteit.

Je eigen wereld wordt een circuit
Om je eigen Full Hybrid Auris 3D experience te creëren heb je alleen een computer, printer en een (web)cam nodig. Print de markers, die je kunt downloaden op de speciale website, uit en leg deze binnen het bereik van de webcam. Vervolgens verschijnen op je beeldscherm automatisch ‘objecten’, zoals de Full Hybrid Auris, bomen, een brug, een tankstation, fruitkraampje, verkeerslicht of zelfs een heteluchtballon. Door verschillende objecten onderling te combineren, creëer je je eigen omgeving waarin je de Full Hybrid Auris laat rondrijden.

Als je tevreden bent met het resultaat, dan kun je een film van je creatie in de galerij op www.aurisfullhybrid.nl plaatsen. Hier zijn ook de creaties van andere gebruikers zien, te beoordelen en met anderen te delen.
Categorie:
Tag(s):