maandag, 26. juli 2010 - 8:57

Trein rijdt door winkel en eindigt op plein

Stavoren

Bij het station van het Friese Stavoren is zondagavond laat een onderhoudstrein dwars door een winkel gereden. Daarbij raakte twee mensen die in de treincabine zaten lichtgewond.

Een trein met negen onderhoudwagons van een firma die werkzaamheden verricht aan de rails, reed door nog onbekende oorzaak door het stootblok van het station.

Vervolgens reed de trein rechtdoor en botste tegen een lege tankwagen aan. Zowel de trein als de tankwagen reden daarna dwars door een watersportwinkel heen. Na ongeveer 70 meter kwam het geheel op kade vlakbij het VVV kantoor tot stilstand. De trein liet een spoor van vernielingen achter. In de cabine van de trein zaten vier personen, waarvan twee licht gewond raakten. Deze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Vandaag worden vanuit een helikopter van de dienstluchtvaart van de KLPD foto’s van hele situatie gemaakt. Treinreizigers kunnen via de Nederlandse Spoorwegen informatie inwinnen over de reismogelijkheden van en naar Stavoren.
Provincie:
Tag(s):