dinsdag, 20. april 2010 - 21:16

Tribune om werkzaamheden aan spoor te kunnen bekijken

Emmen

Aan de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen, ter hoogte van de spoorwegovergang zal woensdag 21 april een tribune worden opgebouwd. Vanaf deze tribune kunnen geïnteresseerden de werkzaamheden op de Nieuw Amsterdamsestraat volgen.

In het weekend van 24 en 25 april plaatst aannemer MNO Vervat in opdracht van ProRail namelijk het nieuwe spoordek. Op 26 april wordt de tribune weer afgebroken.

In de nacht van zaterdag 24 april op zondag 25 april wordt het spoordek ingereden. Dat houdt in dat het spoordek met behulp van een ‘glijbaan’ van horizontale stalen balken aangebracht wordt. Er wordt eerst een deel van het bestaande spoor bij de overweg verwijderd. Daarna brengt de aannemer aan beide buitenzijden van de onderdoorgang damwanden aan. De grond onder het verwijderde spoor wordt afgegraven en er wordt een helling gemaakt waardoor het dek ingereden kan worden. Wanneer het spoordek op de juiste locatie ligt, wordt het spoor hierop teruggeplaatst. Maandagochtend 26 april rijdt de eerste trein over het nieuwe spoordek.
Provincie:
Tag(s):