zondag, 11. juli 2010 - 14:49

Tropische Tropical Night goed verlopen

Hengelo

De Tropical Night in Hengelo, die dit jaar onder tropische omstandigheden plaatsvond, is op enkele aanhoudingen na, goed verlopen. De politie spreekt van een overheersend goede en ontspannen sfeer.

Omstreeks 1.20 uur is een 29-jarige Hengeloër aangehouden op de Beekstraat in Hengelo. Tijdens een fouillering bij een horecagelegenheid werden bij hem vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Na verhoor is hij heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen en worden onderzocht.

Omstreeks 03.00 uur zou bij dezelfde horecagelegenheid een vechtpartij gaande zijn. Er werden twee personen aangehouden. Een 21-jarige man uit Borne wordt verdacht van mishandeling van een 23-jarige Hengeloër. Een 22-jarige man uit Saasveld wordt verdacht van het mishandelen van een 19-jarige man uit Borne. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Meerdere meldingen kwamen binnen over opstootjes bij een andere horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo. Uiteindelijk besloot de politie omstreeks 03.00 uur de horecagelegenheid te laten sluiten om verdere escalaties te voorkomen. Hierna bleef een grote groep jeugd die niet wilde vertrekken vervelend. Eén van de personen in de groep schold een politieagente uit. De 16-jarige Hengeloër is aangehouden voor het beledigen van een agent in functie.

Een vriend van hem, een 15-jarige Hengeloër, probeerde de aanhouding van zijn vriend tegen te houden. Hij is aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De ouders van beide jongens zijn in kennis gesteld. Beide jongens zijn na verhoor heengezonden en zullen worden overgedragen aan bureau HALT, waar hen een alternatieve straf zal worden opgelegd.
Provincie:
Tag(s):