vrijdag, 16. april 2010 - 16:40

Tulpenstraat meest energiezuinige straat in Almelo

Almelo

De Tulpenstraat is de Overijsselse winnaar geworden van het Klimaatstraatfeest. 'De straat behaalde een 23ste plaats in de landelijke rangschikking', meldt de gemeente.

De Almelose straat verdiende maar liefst 56.866 klimaatpunten voor energiebesparende maatregelen. In de Tulpenstraat hebben de bewoners een energieteam opgericht. Zo werden verschillende huizen van dubbel glas voorzien, vervingen de bewoners gloeilampen door spaarlampen en hielden ze een autovrije dag.

Klimaatstraatfeest
Tijdens het project Klimaatstraatfeest konden buren kunnen in hun straat aan de slag om energie en geld te besparen. Iedereen kon zich hiervoor opgeven.

Piet Paulusma, weerman bij SBS6, verzorgde de aftrap voor de tweede ronde van het Nationale Klimaatstraatfeest. Op 9 maart presenteerde de weerman het weerbericht vanuit de Almelose Tulpenstraat.

Almelose deelnemers
In Almelo deed niet alleen de Tulpenstraat mee, ook de Groene Bruglaan (landelijk een 243e plek), de Christoffelstraat (327ste), de Ootmarsumsestraat (371ste) en de Hendrik de Keijserstraat (493ste). In totaal vielen 34 straten in de prijzen.

Zij krijgen allemaal een Klimaatstraatfeest op zaterdag 29 mei. Landelijke winnaar werd de Peter Corneliusstraat in Waalwijk met maar liefst 243336 punten.

Klimaatcampagne
Het Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne. Binnen de HIER Klimaatcampagne werken 40 goede doelenorganisaties samen aan de oplossing van het klimaatprobleem. Onder de vlag van de HIER Klimaatcampagne zetten de volgende organisaties zich in: SenterNovem, de Woonbond, de Provinciale Milieufederaties, het Klimaatverbond, Milieu Centraal, Buurtlink en Stichting Meer met Minder.
Provincie:
Tag(s):