donderdag, 1. juli 2010 - 23:21

Tussenstand onderzoek schietincident Enschede

Almelo

Het strafrechtelijk onderzoek naar de toedracht van het schietincident op 13 mei jl. in een woning aan de Utrechtlaan in Enschede waarbij vier mensen om het leven kwamen is nagenoeg afgerond.

Er zijn volgens het Openbaar Ministerie het OM op dit moment geen aanwijzingen dat de toedracht van het drama anders is dan we destijds vermoedden. De ex-vriend van de bewoonster heeft eerst de drie aanwezigen (de bewoonster, haar zoontje en haar zus) om het leven gebracht en vervolgens zichzelf van het leven beroofd. Het onderzoek naar de herkomst van het gebruikte vuurwapen is nog niet afgerond. Dat onderzoek loopt nog tot bekend is waar het wapen vandaan kwam .

Het achtergrond onderzoek naar het drama vraagt wat meer tijd dan in eerste instantie gedacht. Het onderzoek loopt nog tot medio september. De gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie willen graag preciezer weten welke gebeurtenissen zich in de periode 2004 — 2010 hebben voorgedaan en hoe daar door de instanties op is gereageerd. Dit betekent onder meer dat er gesproken wordt met diverse betrokkenen.
Provincie:
Tag(s):