dinsdag, 29. juni 2010 - 21:51 Update: 08-07-2014 0:28

TÜV test; zwembanden en speelgoed soms gevaarlijk

Diemen

Van de 33 zwembanden, luchtbedden en opblaasbaar waterspeelgoed dat door TÜV Rheinland getest werd bleken 14 producten niet te voldoen aan de daarvoor geldende regelgeving. Deze zouden heel strikt genomen eigenlijk niet verkocht mogen worden in de EU in verband met aanwezigheid van potentieel schadelijke stoffen en of andere tekortkomingen.

Slechte kwaliteit, aanwezigheid van potentieel schadelijke stoffen en zwemzitjes voor zuigelingen die geen enkele veiligheid bieden: De specialisten van TÜV Rheinland hebben opblaasbare zwembadartikelen gekocht in populaire vakantieoorden aan de Noordzeekust en getest zowel in Eindhoven als ook in het Duitse Neurenberg.

Het resultaat: 14 van de gecontroleerde producten mogen strikt genomen niet verkocht worden binnen de Europese Unie en daarmee dus ook niet in Nederland, omdat zij niet voldoen aan de richtlijnen van de principiële veiligheidsnormen.

Alle zwemartikelen van 69 cent tot 14 Euro werden gekocht in de maand mei van 2010 op het strand in Egmond aan Zee, Katwijk, Noordwijk aan Zee, Scheveningen en Zandvoort - daar, waar gewoonlijk ook veel vakantiegangers en gezinnen met kinderen waterspeelgoed of opblaasbare artikelen kopen. De testen werden daarna uitgevoerd in testlaboratoria van TÜV Rheinland in het Eindhoven en TÜV Rheinland LGA Products in het Duitse Neurenberg. Tot de geteste artikelen behoren luchtbedden, opblaasbare speelgoeddieren, zwembanden en zwemzitjes voor zuigelingen en kleine kinderen.
Categorie:
Tag(s):