vrijdag, 5. maart 2010 - 11:44

Tv opnames van de zaak Tom Oldenbroek

De politie is vandaag bezig met opnames van een reconstructie in de zaak Tom Oldenbroek.

De reconstructie moet een beeld geven van de laatste uren in zijn leven. Het moment dat de 17-jarige jongeman zijn ouderlijke woning verlaat, de aankomst en verblijf in een jeugdhonk in Parrega en de aankomst en verblijf een discotheek in Schraard wordt uitgebreid in beeld gebracht.


Tom Oldenbroek ging in de nacht van 12 op 13 februari 2000 met vrienden op stap. Vervolgens kwam hij die nacht niet meer thuis en werd als vermist opgegeven. Zijn levenloze lichaam werd op 18 februari 2000 in een sloot bij Schraard aangetroffen. Forensisch onderzoek wees toen uit dat hij niet door een misdrijf om het leven was gebracht.

Na recente media aandacht aan deze zaak, kwam nieuwe er informatie binnen. Deze informatie werpt mogelijk een ander licht op deze zaak en de oorzaak van Tom Oldenbroek’s dood, is vermoedelijk anders was dan eerst werd aangenomen. Vervolgens heeft het Openbaar ministerie besloten naar aanleiding van deze informatie de zaak opnieuw onder de loep te nemen.

Het programma Opsporing Verzocht besteedt op 16 maart op Nederland 1 om 09.50 uur aandacht aan deze zaak. De uitzending wordt herhaald op woensdagmorgen 17 maart om 10.05 uur.
Provincie:
Tag(s):