vrijdag, 17. september 2010 - 10:51

Twaalf verdachten voertuig-criminaliteit aangehouden

Amsterdam

Een onderzoeksteam van de recherche in Amsterdam West heeft in juni en juli van dit jaar op meerdere plaatsen in Amsterdam en Antwerpen elf mannen en een vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van deelname aan een internationaal opererende criminele organisatie die zich bezighoudt met diefstal, omkatten en helen van auto’s.

Het gaat om mannen in de leeftijd van 21 tot 40 jaar en een vrouw van 19 jaar. Elf verdachten staan vanmiddag voor de rechter in een zogeheten pro-forma zitting.

De zaak kwam aan het licht nadat er o.a. via Meld Misdaad Anoniem tips binnenkwamen over de handel in en het dupliceren van auto’s. Na uitgebreid onderzoek kreeg de recherche een dadergroep in beeld, voornamelijk afkomstig uit Overtoomse Veld, die internationaal opereerde. Begin juni vond een grootschalige aanhoudingsactie plaats, waarbij tien mannen en een vrouw werden aangehouden. Ruim een maand later werd de twaalfde verdachte aangehouden.

Invallen

Bij de actie werden twaalf woningen, een garage en een uitgaansgelegenheid in Nederland en België doorzocht. Bij de doorzoekingen werd onder andere een groot aantal auto’s, auto-onderdelen, mobiele telefoons, contant geld, kentekenbewijzen en andere administratie in beslag genomen.

De aangehouden personen worden ervan verdacht zich bezig te hebben gehouden met het dupliceren van voertuigen door gestolen auto’s van een nieuwe identiteit te voorzien en vervolgens te koop aan te bieden. De gestolen voertuigen werden dan voorzien van valse chassisnummers, kentekenplaten en kentekenbewijzen. De auto’s werden in Nederland en België gestolen en nadat deze van een nieuwe identiteit waren voorzien, verkocht in Nederland, Spanje en Marokko.
Provincie:
Tag(s):