vrijdag, 23. april 2010 - 19:44

Twaalfstedentocht start in Heerenveen

Heerenveen

Heerenveen is kandidaat speelstad voor de kandidatuur van Nederland en België voor het WK voetbal 2018 of 2022 in België en Nederland. Op 14 mei zal in Zurich het Bidbook van The HollandBelgium Bid worden aangeboden aan de FIFA. In de aanloop naar 14 mei gaan de twaalf kandidaat speelsteden Amsterdam, Antwerpen, Charleroi, Brugge, Brussel, Gent, Genk, Eindhoven, Enschede, Heerenveen, Luik en Rotterdam het concept Bidbook in stukken bij elkaar brengen in de zogenaamde Twaalfstedentocht.

In deze tocht wordt op duurzame wijze steeds een deel van het concept Bidbook van de ene naar de andere stad gebracht met de fiets, de trein, de boot of de (hybride)bus.

Op 29 april 2010 om 9.00 uur start in het centrum van Heerenveen (overkluizing bij de Dracht) het programma voor de twaalfstedentocht. Voor Heerenveen rijden 40 wielrenners een deel van het Bidbook naar Enschede. Burgemeester De Jonge en een vertegenwoordiger van de Bid organisatie geven hiervoor het startschot rond de klok van 9.40 uur.

De wielrenners zijn medewerkers van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslan en fietsclubs uit Heerenveen. Henk Gemser, Henk Kroes en wethouder Buwalda fietsen ook mee. De burgemeester sluit in Raalte bij de groep aan. Hij reikt die ochtend eerst enkele Koninklijke Onderscheidingen uit.
De groep wordt begeleid door enkele auto’s die op aardgas rijden. Taxi Oenema rijdt mee evenals de aardgasauto van de gemeente Heerenveen. De spelersbus van de sc Heerenveen rijdt ook mee en brengt de wielrenners ’s avonds terug naar Heerenveen.

Deze twaalfstedentocht eindigt op 6 mei in Antwerpen waar de beide premiers van België en Nederland, Leterme en Balkenende, het totale Bidbook symbolisch meegeven aan The HollandBelgium Bid.
Provincie:
Tag(s):