zondag, 27. juni 2010 - 12:47

Twee aanhoudingen na belediging agenten

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Roermond en Gennep twee personen aangehouden, nadat zij agenten hadden beledigd. Bij de aanhouding in Roermond raakten twee agenten licht gewond.

Rond 5.15 uur riep een inzittende van een auto beledigende teksten naar een aantal agenten die op het Stationsplein in Roermond stonden. Deze man had zich eerder die avond al opvallend gedragen. Hierop gaven de agenten de bestuurder een stopteken en vroegen hem naar zijn identiteitsbewijs. De man wilde niet mee werken en maakte op een gegeven moment aanstalten om weg te rijden.

Hij werd hierop aangehouden waarbij hij zich verzette. De agenten riepen assistentie op van collega's. Twee agenten raakte, als gevolg van deze aanhouding, licht gewond. De man heeft een gebiedsontzegging gekregen.

In Gennep is een 28-jarige man uit die plaats omstreeks 01.15 uur op een feest aangehouden omdat hij een agent beledigde en bleef lastig vallen. De agenten hielden toezicht op dit feest aan de Zuid-Oostwal. Omdat hij een van de agenten bleef beledigen en duwen werd hij uiteindelijk aangehouden. De man verzette zich hier hevig bij en bleek onder invloed te zijn van alcohol. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij de aanhouding raakte niemand gewond.
Provincie:
Tag(s):