maandag, 19. juli 2010 - 10:06

Twee aanhoudingen na dodelijke steekpartij

Rotterdam

De politie heeft zaterdagavond twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een steekpartij waarbij een 30-jarige Rotterdammer om het leven kwam.

De steekpartij vond zaterdagavond rond acht uur plaats op de kruising van de Zaagmolenstraat en de Benthuizerstraat in Rotterdam.

Het slachtoffer reed in zijn auto toen hij rond acht uur een woordenwisseling kreeg met enkele personen die zich op straat bevonden. Het slachtoffer stapte uit waarna hij met een scherp voorwerp werd gestoken. De man vluchtte een vijftigtal meters, maar werd op het Pijnackerplein ingehaald en opnieuw gestoken. Daar overleed hij kort daarna aan zijn verwondingen.

Rond tien uur hielden agenten in een nabijgelegen woning een 25-jarige Rotterdammer en een eveneens 25-jarige man uit Cappelle aan den IJssel aan voor hun mogelijke betrokkenheid bij de steekpartij. De mannen zijn zondagmiddag in verzekering gesteld en worden de komende dagen verder verhoord. De oorzaak van de steekpartij is mogelijk een al langer lopend conflict.

Kort na het incident werden op straat ook nog een 20- en 19-jarige Rotterdammer opgepakt. Zij zijn zondagmiddag heengezonden nadat bleek dat ze niks met het incident te maken hadden.
Provincie:
Tag(s):