vrijdag, 20. augustus 2010 - 13:11

Twee aanhoudingen voor schietpartij na wildplassen

Rotterdam

In het onderzoek naar de schietpartij waarbij afgelopen woensdag een vader en zijn zoon gewond raakten in Rotterdam, heeft de politie twee aanhoudingen verricht. De arrestanten zijn een 24-jarige vrouw uit Vlaardingen en een 24-jarige Rotterdammer, zo meldt de politie Rotterdam-Rijnmond.

Rond kwart over acht werd bij de politie gemeld dat er geschoten werd op de Oleanderstraat. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. In een woning aan de genoemde straat troffen zij twee gewonde mannen aan. De 45-jarige vader en zijn 18-jarige zoon zijn beiden naar een ziekenhuis gebracht. De jongere man was er ernstig aan toe maar hij is inmiddels niet meer in direct levensgevaar.

Getuigen gaven aan dat de vader een man had aangesproken die tegen de gevel van een woning urineerde. Hierop ontstond er onenigheid tussen de vader en een aantal personen die bij de aangesproken man hoorden. De zoon zag dit gebeuren en schoot zijn vader te hulp.
Een van de mannen uit de groep pakte een wapen en schoot hiermee op het tweetal

De recherche heeft direct een grootschalig onderzoek opgestart. Naast een buurtonderzoek waarbij agenten met getuigen en buurtbewoners spraken zijn er camerabeelden uitgekeken en heeft de forensische opsporing een sporenonderzoek gedaan.

Dit onderzoek leidde donderdagochtend al tot de aanhouding van een 24-jarige vrouw. De Vlaardingse is eigenaresse van de auto die na de schietpartij achterbleef op het plein.

Donderdagavond werd een tweede verdachte aangehouden. Deze 24-jarige Rotterdammer is rond half tien aangehouden in zijn woonplaats.

Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):