dinsdag, 24. augustus 2010 - 21:37

Twee gewonden bij ongeval op A28

Putten

Op de snelweg A28 richting Amersfoort, nabij Putten, vond maandagavond 23 augustus een verkeersongeval plaats waarbij een vrachtwagen en een personenauto betrokken waren.

Beide bestuurders raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 23:30 uur de melding van het ongeval. Uit een eerste onderzoek van de verkeersongevallendienst van de politie blijkt dat de personenauto van achteren tegen de vrachtwagen is gereden. Vervolgens kwamen beide voertuigen in de sloot in de rechterberm tot stilstand gekomen, waarbij de vrachtwagen op z’n linkerzijde was gekanteld.

Zowel de 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Austerlitz als de 47-jarige automobilist uit Breukelen raakten gewond. Zij zijn met inwendig- en armletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto’s zijn uit de sloot getakeld en weggesleept.

Een blaastest ter plaatse wees uit dat de automobilist onder invloed was van alcohol. De politie heeft de man aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd in afwachting van de uitslag van een bloedproef welke in het ziekenhuis werd afgenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Provincie:
Tag(s):