zondag, 31. januari 2010 - 17:01

Twee gewonden bij woningbrand in Katwijk

Katwijk

Bij een woningbrand in Katwijk zijn zondagmiddag twee mannen gewond geraakt door de rook die zij hadden ingeademd. De brand was rond 15.30 uur gemeld bij de meldkamer van de brandweer.

Uit de dakkapel van een woning aan de Sluisweg in Katwijk kwam dikke zwarte rook.
De brandweer ging direct ter plaatse met een ladderwagen en twee Tank Auto Spuit (TAS) brandweervoertuigen.

Ook de politie en twee ambulance`s werden ter plaatse geroepen. Omwonenden die de rook zagen en naar de brand gingen troffen een man in de dakgoot aan en binnen zou ook nog een man zitten in de zwarte rook.

Vrijwilliger
Een vrijwilliger van de Katwijkse KNRM twijfelde geen moment en trok een ladder van een auto af die daar geparkeerd stond en probeerde de man uit de zwarte rook te krijgen. Dit bleek niet gemakkelijk want de man zat op een behoorlijke hoogte en hij kon niet door de omstanders geholpen worden.

Gered
De ladderwagen van de brandweer was snel ter plaatse en stelde in korte tijd op. Dit bleek voor wat betreft de redding van de twee mannen in de woning niet meer nodig. Omdat er ondertussen via de voordeur ook al brandweermannen de woning waren binnengegaan en zij de brand snel onder controle hadden, konden de beide mannen die zich nog in de woning bevonden, gewoon binnen via de trap naar beneden worden gehaald. Beide mannen zijn door de ambulance meegenomen naar een ziekenhuis vanwege de rook die zij binnen hadden gekregen.

Burgemeester
De brandweer heeft de rook in de woning met een ventilator verdreven en de stichting Salvage is ter plaatse geweest om de schade in kaart te brengen. Ook de burgemeester van Katwijk, Jos Wienen, is ter plaatse gekomen om de schade te bekijken.

Onderzoek
Hoe het inmiddels met de twee mannen vergaat is op dit moment verder nog niets bekend. Over de oorzaak van de brand moet een door de politie gestart onderzoek meer uitwijzen.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):