vrijdag, 5. februari 2010 - 13:58

Twee onderdelen WK Wielrennen verplaatst naar Landgraaf

Landgraaf

De start van de individuele tijdritten Dames junioren (onder voorbehoud) en Heren espoirs vindt tijdens het Wereldkampioenschap Wielrennen in 2012 niet meer plaats in Beek, maar in Landgraaf. De Landgraafse gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel om de extra onderdelen over te nemen van de gemeente Beek. De gemeenteraad van Beek heeft aangegeven geen geld te willen uittrekken voor het Wereldkampioenschap Wielrennen Limburg 2012.

Wethouder Thijs van Es van de gemeente Beek geeft aan dat hij het jammer vindt dat Beek niet meer deelneemt aan het WK. “In 2012 is het de eerste keer in de geschiedenis van het WK Wielrennen op de weg dat niet één gemeente, maar een hele regio een dergelijk wielerevenement organiseert. Maar liefst 14 Limburgse wielergemeenten worden op de een of ander manier betrokken bij het Wereldkampioenschap Wielrennen. Jammer dat de gemeente Beek daar geen onderdeel meer van uitmaakt.”

Liefst zeven zogenaamde Limburgse wielergemeenten worden als start-, finish- of breedtesportlocatie bij de Wereldkampioenschappen Wielrennen Limburg 2012 betrokken. Dit alles in het kader van het Limburgs Wielerplan. Het betreft Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Sittard-Geleen, Landgraaf, Margraten en Eijsden. De Wereldkampioenschappen Wielrennen 2012 worden van 15 tot en met 23 september gehouden.
Provincie:
Tag(s):