donderdag, 20. mei 2010 - 21:44

Twee snelle aanhoudingen na overval juwelier

Amsterdam

De politie heeft donderdagmiddag rond het middaguur twee mannen aangehouden die worden verdacht van een gewapende overval kort daarvoor op een juwelier aan de Eerste van Swindenstraat.

Bij de overval raakte niemand gewond. Twee mannen overvielen rond tien uur de juwelier in Oost. Met een onbekende hoeveelheid geld en sieraden vluchtte het tweetal na hun daad op een scooter. Na een korte achtervolging door de Dapperbuurt kon, mede door een tip van een getuige, een woning worden gelokaliseerd waar de scooter zou zijn gestald.

De politie zette de straat af en hield kort daarop twee verdachten aan. Zij zijn ingesloten voor verhoor op het politiebureau. Bij de aanhouding is ook de vluchtscooter aangetroffen, inclusief de buit. Ondanks de aanhoudingen is de politie op zoek naar getuigen van de overval. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 09 00 88 44. Rechercheurs van het district Oost hebben de zaak verder in onderzoek.

Zeer hoge prioriteit
De opsporing en aanhouding van verdachten van overvallen heeft een zeer hoge prioriteit voor de politie. Mede daardoor zijn in de periode van maandag 10 mei tot en met donderdag 20 mei zeven aanhoudingen verricht. Naast de twee aanhoudingen voor de overval op de juwelier werden recentelijk ook twee verdachten aangehouden voor een overval op een trambestuurder en conducteur op IJburg. Na een overval op een telefoonwinkel in Bos en Lommer hield de politie ook twee mannen aan. Vrijdagochtend werd aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam een 18-jarige gewapende overvaller op heterdaad aangehouden. Hij was in een supermarkt overmeesterd door winkelpersoneel.
Provincie:
Tag(s):