woensdag, 17. maart 2010 - 14:40

Twee verdachten overval Scheringa museum aangehouden

Op woensdagmorgen 17 maart, zijn twee mannen aangehouden op verdenking betrokkenheid bij de overval de overval en/of de voorbereiding daarvan op het Scheringa museum voor Realisme in Spanbroek. Het gaat om mannen van 29 en 43 jaar. ‘Beiden zijn uit Breda afkomstig’, meldt de politie woensdagmiddag.

De overval vond plaats op vrijdagmiddag 1 mei 2009 omstreeks 12.15 uur, toen meerdere gemaskerde personen het museum aan de Spanbroekerweg binnen kwamen lopen. Zij liepen direct door naar het museumgedeelte waar twee schilderijen van de muur werden gehaald.

Een bewaker en bezoekers van het museum werden door de overvallers bedreigd met een vuurwapen. Na de overval liepen de mannen naar buiten waar zij wegreden in een kleine zwarte personenauto. De auto werd later teruggevonden op een parkeerplaats in Spanbroek.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van beide verdachten bij de overval en de voorbereiding. Over de reden van aanhouding of het verdere onderzoek worden (nog) geen nadere mededelingen gedaan.

De gestolen kunstwerken ‘Adolecence’ van Salvador Dali en ‘La Musicienne’ van Tamara de Lempicka zijn nog niet teruggevonden.
Provincie:
Tag(s):