donderdag, 26. augustus 2010 - 11:47

Twee voortvluchtigen aangehouden voor Engeland en Italië

Amsterdam

De politie van Amsterdam/Amstelland heeft op maandagmiddag in Amstelveen rond kwart voor vijf uur een 62-jarige Ierse man aangehouden die in Engeland nog een groot gedeelte van zijn 7 jarige gevangenisstraf moet uitzitten.

De man was in 1991 veroordeeld voor fraude van beleggingscertificaten ter waarde van 4 miljoen Engelse ponden. De veroordeelde heeft zich in 1992 aan zijn detentie onttrokken en is gevlucht. De Ier is vermoedelijk al vele jaren in Nederland en was woonachtig in Amstelveen. Tegen de man liep een Europees Aanhoudingsbevel hij is in afwachting van zijn overlevering overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

In Italië gezochte man

In Amsterdam is door de Regionale Recherche dinsdagmiddag een door Italië gezochte crimineel aangehouden. Afgelopen zomer kwam in Italië een vrouw om het leven bij een woningoverval in Rossignano Marittimo Frazione Vada. In deze zaak, die op 14 juli 2010 plaatsvond, zijn door de politie al vier aanhoudingen verricht. In het onderzoek werd nog naar een vijfde verdachte gezocht. Uit onderzoek kwam naar voren dat deze verdachte mogelijk in Amsterdam zou verblijven. Deze 33-jarige Braziliaan die in Italië verbleef wordt verdacht van betrokkenheid bij dit misdrijf en werd tijdens een fietstocht in de stad aangehouden. Hij zal donderdag worden voorgeleid bij de officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):