zaterdag, 10. april 2010 - 19:56

Twee zwaargewonden en twee lichtgewonden bij ernstig ongeval

Apeldoorn

De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval tussen twee auto’s op de kruising Europaweg met de Laan van Spitsbergen in Apeldoorn, waarbij op zaterdag twee mensen zwaargewond raakten en twee lichtgewond.

De aanrijding werd omstreeks 15.15 uur gemeld en direct was duidelijk dat er meerdere zwaargewonden waren. Diverse hulpverleningseenheden van brandweer, politie en ambulance gingen naar de kruising. Bij hun komst bleek dat passanten reed eerste hulp aan de slachtoffers verleenden. Het naderende verkeer op deze drukke invalsweg van Apeldoorn werd afgeschermd door andere verkeersdeelnemers.

Gewonden
In een auto, die zo bleek later, vanuit de richting van het centrum over de Europaweg was gekomen zat een 27-jarige Apeldoorner. Hij was zwaargewond. Zijn 21-jarige Apeldoornse passagier was in het gezicht gewond.

In de andere auto, die vanaf de A1 was gekomen en bij de kruising met verkeerslichten linksaf de Laan van Spitsbergen op wilde rijden, bleek de 27-jarige passagiere uit Nunspeet zwaargewond. De bestuurder, haar 28-jarige partner liep geringe verwondingen op.

Het heeft geruime tijd geduurd om de zwaargewonde slachtoffers te stabiliseren. De vrouw moest ook door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De slachtoffers zijn naar diverse ziekenhuizen in de regio vervoerd.

Onderzoek
De kruising is voor de hulpverlening, het onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie, het bergen van de autowrakken en het reinigen van de kruising tot ongeveer 17.30 uur afgesloten geweest. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de 27-jarige Apeldoorner door rood licht is gereden.

Getuigen
De politie heeft al wel enkele getuigen verhoord, maar is op zoek naar mensen die het ongeval hebben zien gebeuren. Zij kunnen bellen met 0900 – 8844.
Provincie:
Tag(s):