dinsdag, 18. mei 2010 - 20:35

Tweede aanhouding na overval telefoonwinkel

Amsterdam

De politie heeft maandag 17 mei een tweede verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op een telefoonwinkel op het Bos en Lommerplein.

Het gaat om een 19-jarige Amsterdammer. Woensdagavond werd al een 22-jarige verdachte aangehouden nadat hij door kijkers van het opsporingsprogramma Ter Plaatse op 12 mei was herkend. Beide mannen zijn bekenden van de politie.

Telefoons in rugzak
De telefoonwinkel werd op donderdagochtend 22 januari 2009 overvallen. Winkelmedewerkers moesten onder bedreiging van een vuurwapen telefoons in een rugzak doen. Bij de overval raakte niemand gewond.

Overvallen hebben zeer hoge prioriteit
De opsporing en aanhouding van verdachten van overvallen heeft een zeer hoge prioriteit voor de politie. Mede daardoor zijn in de periode van woensdag 12 mei tot en met maandag 17 mei zes aanhoudingen verricht.

Naast de twee aanhoudingen voor de overval op de telefoonwinkel werd vrijdagochtend aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam een 18-jarige gewapende overvaller op heterdaad aangehouden. Hij was in een supermarkt overmeesterd door winkelpersoneel. Diezelfde avond hield de politie in Zuidoost drie mannen aan op straat vanwege een woningoverval in de flat Gravestein.
Provincie:
Tag(s):