dinsdag, 25. mei 2010 - 15:56

Tweede verdachte in onderzoek brandstichtingen Veendam

Veendam

Een 40-jarige man uit Veendam is dinsdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere branden in zijn woonplaats en in Wildervank. Dit maakte een woordvoerder van de regiopolitie Groningen bekend aan Blik op Nieuws.

Het onderzoeksteam, wat al eerder een aanhouding heeft gedaan, heeft het vermoeden dat de man meer weet van de branden die zijn gesticht in de maanden maart en april. De politie gaat hem ook ondervragen over de brand in een voormalige discotheek in Wildervank. Deze raakte in juli 2007 zwaar beschadigd door brandstichting. Of de verdachte ook daadwerkelijk de branden gesticht heeft, wil de politie niet zeggen.

De verdachte die eerder in hechtenis was genomen, een 22-jarige man uit Wildervank, is op last van de officier van justitie weer vrijgelaten. De magistraat zag geen reden om de verdachte nog langer vast te houden. De Wildervanker, die al eerder met de politie in aanraking is geweest, blijft verdachte voor betrokkenheid bij brandstichting.
Provincie:
Tag(s):