vrijdag, 16. juli 2010 - 17:55

Tweede wagen in beslag genomen na dodelijke schietpartij Breda

Breda

De politie heeft een tweede auto in beslag genomen in het onderzoek rond de schietpartij op het woonwagenkamp in Breda waar woensdagavond een 12-jarige jongen werd gedood. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

'Het politieonderzoek naar het schietincident aan de Rijnauwenstraat is in volle gang. Direct na de melding is een team van circa 25 rechercheurs geformeerd dat de zaak onderzoekt. Dit zogenaamde Team Grootschalige Opsporing (TGO) staat onder leiding van een Officier van Justitie', aldus de politie.

Forensisch rechercheurs hebben minutieus de plaats van het delict onderzocht naar achtergebleven sporen. Om die reden werden er zwarte schermen geplaatst op en rond het woonwagenkampje. Tactisch rechercheurs zijn in gesprek gegaan met getuigen, omwonenden en de nabestaanden van het overleden slachtoffer.

Beelden politieheli
Een politiehelikopter maakte donderdag 15 juli rond het middaguur luchtfoto’s van de buurt. Hierdoor wordt een beter beeld en overzicht gekregen van de situatie. Het beeldmateriaal wordt onder andere gebruikt voor de coördinatie van het buurtonderzoek en om diverse sporenlocaties en mogelijk vluchtroutes van de daders in kaart te brengen.

Donderdagmiddag is een sectie van de Mobiele Eenheid de wijk ingegaan. De ME-ers hebben de directe omgeving van het woonwagenkampje gecoördineerd en systematisch afgezocht.

Twee auto’s in beslag genomen
Kort na de melding werden overigens in de directe omgeving al een bestelauto aangetroffen en in beslag genomen. Inmiddels is ook een tweede auto in beslag genomen. Onderzocht wordt of deze voertuigen mogelijk iets met het incident.

Vrijdag werd het buurtonderzoek verder uitgebreid en zijn rechercheurs in de wijk actief geweest. Het is nog niet duidelijk wat de achtergronden zijn van deze zaak. Politie en Openbaar Ministerie houden op dit moment nog alle denkbare scenario's open.

Informatieavond klasgenootjes
Donderdagavond is er voor de ouders van de klasgenootjes van de overleden jongen een informatieavond georganiseerd door de schooldirectie, een wijkagent en Bureau Slachtofferhulp. Bij deze bijeenkomst werd stilgestaan bij het trieste overlijden en kregen de ouders advies van Slachtofferhulp.

Burgemeester van der Velden was bij deze bijeenkomst aanwezig om zijn medeleven te betuigen. Voorafgaand aan de informatiebijeenkomst bezocht hij het woonwagenkampje aan de Rijnauwenstraat en sprak hij met de ouders van de overleden jongen.
Provincie:
Tag(s):