donderdag, 21. oktober 2010 - 8:18 Update: 08-07-2014 1:02

Twente - Bremen eindigt in gelijkspel:1-1

Enschede

(Elfvoetbal) Een wedstrijd die lang in 0-0 leek te eindigen, leek Theo Janssen als matchwinner te krijgen. Maar toen was daar Marko Arnautovic, die wraak nam voor het feit dat de Grolsch Veste hem uitfloot. De Oostenrijker zorgde voor de 1-1 eindstand.

Lange tijd was Twente tegen Werder zo'n typische 0-0 wedstrijd. Er gebeurde weinig en beide ploegen leken niet verliezen belangrijker te vinden dan winnen. Twente en Werder hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht.

De Tukkers hadden een licht overwicht, maar slaagden er niet in heel grote kansen te creëren. Bryan Ruiz was een keer dichtbij met een schot dat net naast de goal van Tim Wiese verdween. Aan de andere kant was het oppassen voor de tegenstoot, toen Dwight Tiendalli dom balverlies leed, maar Nikolaj Mihailov de inzet van Hugo Almeida keerde.

Nadat Peter Wisgerhof met een blessure uitviel, was het voor Twente even wennen aan de nieuwe situatie, maar Werder drong niet echt aan. De Duitsers zagen na 37 minuten doelman Tim Wiese met een blessure vervangen worden door de 21-jarige Sebastian Mielitz, die duidelijk moest wennen, maar zich daarna goed herstelde.

Na rust begon Twente slap, maar weigerde Werder te profiteren. Aanvallend waren de Tukkers machteloos, tot daar na 75 minuten ineens Marc Janko opdook in het strafschopgebied. De Oostenrijker ontworstelde zich van een verdediger, waarna Janssen in twee instanties van dichtbij voor 1-0 zorgde.

Lang kon de ploeg echter niet genieten van de voorsprong, want Arnautovic nam wraak voor de mensen die hem uitfloten toen hij na een uur het veld betrad. Een aanval door het centrum werd door de spits koel afgerond: 1-1.

Daarna kreeg Twente verrassend genoeg nog twee grote kansen. Eerst stuitte Janssen op Mielitz en kort voor tijd stiftte invaller Luuk de Jong de bal in het zijnet. Daardoor bleef het gelijk en daar zullen vooral de Duitsers blij mee zijn. Voor Twente zal het gevoel blijven hangen dat er meer in had gezeten.