zondag, 29. augustus 2010 - 16:48 Update: 08-07-2014 1:03

Twente pas in tweede helft langs Utrecht

Enschede

(Elfvoetbal) FC Twente heeft een ruime overwinning op FC Utrecht geboekt. De 4-0 zege kwam in de tweede helft tot stand. Het spitsenduo Luuk de Jong-Marc Janko was verantwoordelijk voor die overwinning.

Al in de eerste helft had Twente voldoende kansen om te scoren. Pech (De Jong raakte de paal) en goed keeperswerk van Michel Vorm stonden een openingstreffer in de weg.

De gevolgen van de midweekse wedstrijd tegen Celtic lieten zich duidelijk gelden bij de gasten, al was de afwezigheid van Dries Mertens en Jacob Mulenga ook duidelijk zichtbaar; de Domstedelingen misten stootkracht.

Na rust opende Marc Janko de score. Hij kopte raak na een fraai balletje van Theo Janssen. Acht minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Janko nogmaals doel trof. Door twee doelpunten van Luuk de Jong, waarvan de laatste van ongekende schoonheid, liepen de Tukkers nog uit naar 4-0.