vrijdag, 29. januari 2010 - 20:36

Twintig overtredingen in 600 seconden

Raalte

Op vrijdag 29 januari rond 12.30 uur is op de Klipperweg een 22-jarige automobilist uit Raalte staande gehouden voor een grote reeks aan diverse verkeersovertredingen die hij binnen tien minuten had gemaakt. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Opgevallen door videoauto
Surveillanten van de videoauto zagen de auto rijden op de kruising Oldeneelallee/Heinoseweg/Ceintuurbaan. Hij viel op omdat hij met hoge snelheid vanuit de richting Wijthmen in de richting van de Ceintuurbaan reed. Op de Ceintuurbaan werd zijn snelheid geklokt op gecorrigeerd 102 km/u waar 70 is toegestaan.

De man haalde meerdere keren rechts in en gebruikte nergens zijn richtingaanwijzer. Hij vervolgde zijn weg over de Zwartewaterallee waar hij te dicht op zijn voorganger reed, opnieuw meerdere malen rechts inhaalde, onnodig links reed en veel te hard reed met uitzondering van de plekken waar radarpalen staan.

Op de Voorsterweg/Hasselterweg werd de snelheid van de auto geklokt op gecorrigeerd 110 km/u waar 70 is toegestaan. Uiteindelijk werd de beginnend bestuurder staande gehouden op de Klipperweg.

Ritje van 10 minuten
In een rit van 10 minuten werden in totaal 20 verkeersovertredingen bij de man geconstateerd. Hij kreeg bekeuringen voor te hard rijden, geen richting aangeven en rechts inhalen.

Terug naar de schoolbanken
Omdat de man al meerdere keren is bekeurd voor ernstige verkeersovertredingen wordt hij bij het CBR voorgedragen voor een Educatieve Maatregel Gedrag.
Provincie:
Tag(s):