maandag, 29. maart 2010 - 16:13

Tynaarlo fietst mee voor een wereldrecord!

Tynaarlo

56 ambtenaren, twee wethouders, de directeur, het MT en een (nieuw!) raadslid: ze stappen allemaal op de fiets. Op 31 maart om 12.00 uur doen zij mee aan de wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst.

Vele tienduizenden Nederlanders zitten op die dag op de fiets. Ook in Tynaarlo zijn verschillende acties ontketend. Zo rijden de leden van de fietsclub De Dobberieders met cliënten van Visio op tandems, maar liefst 100 ‘Vrouwen van Nu’ komen in beweging en toeren vanuit negen locaties richting De Sprookjeshof in Zuidlaren. En de leerlingen van de drie locaties van basisschool De Schuthoek maken een tocht langs alle locaties (Zuidlaren, De Groeve en Zuidlaarderveen). Kortom, Tynaarlo beweegt!

31 maart vindt de wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst plaats. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond laten op een ludieke manier zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan de dagelijkse dosis bewegen te komen. Alle activiteiten in het kader van de recordpoging vinden plaats tussen 12.00 uur en 13.00 uur.

Fietsen is een makkelijke vorm van bewegen die vrij eenvoudig in het dagelijks ritme van mensen is in te passen. Vooral op de kleine(re) afstanden tot 7 kilometer kiezen we nog te vaak voor de auto. Daarnaast draagt fietsen bij aan de gezondheid van mensen: drie keer per week drie kilometer heen en weer fietsen verbetert de conditie van mensen met een slechte conditie al met 10%. En niet te vergeten, het stimuleren van fietsen draagt bij aan de aanpak van de vermindering van CO2-uitstoot. Kortom, allemaal goede redenen om mee te doen.

Tynaarlo is een millenniumgemeente en legt dit jaar vanuit duurzaamheid de nadruk op het thema fietsen. De eerste activiteit betreft deelname aan de landelijke actie Heel Nederland fietst op 31 maart 2010. Op 27 juni wordt een groot Wereldfeest georganiseerd.

De campagne Heel Nederland Fietst wordt gesteund door de ministeries van VWS, VenW en VROM. Partners van Heel Nederland Fietst zijn: de campagne 30minutenbewegen, ANWB, BOVAG, Rai Vereniging, VSG, NOC*NSF, Convenant Gezond Gewicht, Le Grand Départ Rotterdam 2010, Gemeente Amsterdam, NBTC, NTFU, Veilig Verkeer Nederland, OV-fiets, en St. Landelijk Fietsplatform.
Provincie:
Tag(s):