donderdag, 18. februari 2010 - 9:56

Uiteindelijk 105 Haïtiaanse adoptiekinderen naar Nederland

Den Haag

Uiteindelijk zijn 105 Haïtiaanse adoptiekinderen na de aardbeving in januari naar Nederland gekomen. Dat heeft minister Hirsch Ballin van Justitie geschreven in een brief aan de Tweede Kamer. Naar omstandigheden maken de kinderen het goed, aldus de minister.

Kort na de aardbeving op Haïti in januari werd door minister Hirsch Ballin besloten tot de toelating van 109 Haïtiaanse adoptiekinderen tot Nederland. De kinderen zaten al in lopende adoptieprocedures naar Nederland. Op de lijst van 109 kinderen waren ook drie vermiste kinderen opgenomen van wie later is vastgesteld dat zij samen met hun Nederlandse adoptiefouders om het leven zijn gekomen. Daarnaast zijn er op het laatste moment twee kinderen uit het kindertehuis op Haïti opgehaald door hun biologische moeder en is er één kind toegevoegd aan de lijst. Zo zijn er uiteindelijk 105 kinderen naar Nederland gekomen.

De afronding van de lopende adoptie van de betrokken kinderen zal plaatsvinden volgens de in Nederland geldende procedures, in samenspraak met de Haïtiaanse autoriteiten. Voor de kinderen en de adoptiefouders is nazorg en hulpverlening beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):