vrijdag, 16. april 2010 - 23:35

Uitgaansgebied verboden voor Hoogevener

Hoogeveen

De burgemeester van Hoogeveen heeft een 19-jarige man uit Hoogeveen verboden de komende zes weekenden in het uitgaansgebied van Hoogeveen te komen vanwege misdragingen.

De 19-jarige man was in de nacht van zaterdag op zondag betrokken bij twee vechtpartijen in het centrum van Hoogeveen. Dit werd geconstateerd door agenten die in het kader van het horecatoezicht aanwezig waren in het centrum.

De man is met hulp van medewerkers van een beveiligingsbedrijf aangehouden vanwege verstoren van de openbare orde en daarna overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn aanhouding was hij erg agressief. Hij beet een medewerker van het beveiligingsbedrijf in een hand en bespuugde en beledigde agenten. De agenten deden aangifte tegen de man. De politie maakt proces-verbaal op terzake het verstoren van de openbare orde en belediging.

De man is aangeboden om te gaan praten met Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN). Gaat de man hier op in, dan wordt de gebiedsontzegging met een week verminderd.

De burgemeester is op basis van de Gemeentewet bevoegd om ordeverstoorders tijdelijk de toegang tot een aangewezen gebied te ontzeggen.
Provincie:
Tag(s):