zaterdag, 16. januari 2010 - 19:21

UMCG start Centrum voor Neuromodulatie

Groningen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen bundelt zijn jarenlange expertise en activiteiten op het gebied van neuromodulatie in één centrum. Neuromodulatie is een behandeling waarbij het zenuwstelsel wordt beïnvloed door elektrische prikkeling of door toediening van geneesmiddelen in het ruggenmergvocht.

Voor patiënten met bewegingsstoornissen, zoals de ziekte van Parkinson, en patiënten met bepaalde pijnsyndromen of spasticiteit is neuromodulatie vaak de laatste behandelmogelijkheid.

In het Centrum voor Neuromodulatie worden ook nieuwe toepassingen onderzocht. Zo is als experimentele behandeling neuromodulatie al toegepast bij patiënten met zeer ernstig oorsuizen. Ook worden sinds kort kinderen met epilepsie behandeld die onvoldoende baat hebben bij medicijnen.

Patiënten kunnen voortaan terecht op een multidisciplinair spreekuur neuromodulatie, waarbij specialisten van verschillende afdelingen zijn betrokken. Het voordeel hiervan is dat de patiënt tijdens één bezoek een advies krijgt over alle behandelmogelijkheden. Bij het centrum zijn specialisten van onder meer de afdelingen neurochirurgie, neurologie, anesthesiologie, revalidatie, cardiologie, urologie en KNO betrokken.
Provincie:
Tag(s):