woensdag, 19. mei 2010 - 14:13 Update: 08-07-2014 1:04

UPDATE: Vertonghen: 'Ik was niet helemaal nuchter'

Jan Vertonghen moet op donderdag 27 mei voor de tuchtcommissie verschijnen. Dan mag de Ajacied uitleggen waarom hij 'kutkakkerlakken' riep over Feyenoord-supporters tijdens de bekerhuldiging van Ajax.

De zaak moet in Zeist voorkomen, omdat Vertonghen en Ajax niet akkoord gingen met het schikkingsvoorstel dat de KNVB deed. De bond wilde de Belg voor twee duels schorsen vanwege zijn kwetsende uitspraken.

In het Gazet van Antwerpen blikt Vertonghen nog eens terug op het veelbesproken moment. "Ik heb de impact van mijn woorden toch onderschat. In Nederland is de storm nog altijd niet helemaal gaan luwen. De commotie na mijn uitspraak is enorm groot geweest. Als ik iemand iets gelijkaardigs zou horen roepen, zou ik dat ook veroordelen. Ik steun het beroep van Ajax tegen mijn straf. Ik wil mijn verhaal niet in de pers doen."

UPDATE: "Het blijft mij overal achtervolgen", zegt Vertonghen in Het Nieuwsblad. "Tien seconden nadat ik het gezongen had, had ik al heel veel spijt. Het was een impulsieve daad. Natuurlijk was ik niet helemaal nuchter toen ik het zong. Misschien heb ik mij met dat liedje wel populair gemaakt bij de fans, maar dat was zeker niet de bedoeling."
Categorie:
Tag(s):