woensdag, 14. april 2010 - 16:17

Utrecht wint rechtszaak om bouw Muziekpaleis

Utrecht

De rechtbank Utrecht heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak die tegen de gemeente was aangespannen om de verstrekte bouwvergunning voor het Muziekpaleis.

De rechter heeft geoordeeld dat de bezwaren die ingebracht waren tegen de bouwvergunning terecht zijn afgewezen. Ook wijst de rechtbank het verzoek tot het treffen van een zogenaamde voorlopige voorziening af. Dit betekent dat de bouw van het Muziekpaleis gewoon door kan gaan. De rechtbank geeft met deze uitspraak aan dat de gemeente een goed besluit heeft genomen. Tegen deze uitspraak kan nog in beroep worden gegaan bij de Raad van State.

Wethouder Janssen, Stationsgebied, is blij met de uitspraak: “We hebben nu zekerheid dat er gewoon verder gebouwd kan worden en de bevestiging dat we onze zaken goed op orde hebben.”

De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in het hoger beroep tegen de bouwvergunning voor woonwinkelgebouw De Vredenburg. Met deze uitspraak is de bouwvergunning onherroepelijk geworden.

Een maand geleden was premier Balkenende nog op bezoek in Utrecht. Ook toen liet hij zich informeren over de bouwvergunning voor het Muziekpaleis.
Provincie:
Tag(s):