woensdag, 14. april 2010 - 13:47

Vader met mes in school achter belagers zoon aan

Doetinchem

De politie heeft dinsdagmiddag in een regionaal opleidingencentrum in Doetinchem een 48-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij was even tevoren de school met een mes binnen gerend om een groepje jongeren te achterhalen die zijn zoon zouden hebben lastig gevallen. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

De jongeren waren de school in gevlucht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 19-jarige Doetinchemmer, zou omstreeks 16.30 uur in het park aan de Beethovenlaan lastig gevallen door een groepje jongeren. Bij thuiskomst vertelde hij dit aan zijn vader, die zich zo boos maakte, dat hij met een mes naar het park ging.

De jongens hielden zich daar nog op, maar bij het zien van de vader vluchtten zij de nabijgelegen school binnen. Dit bleek de eerste mogelijkheid om naar te binnen te gaan en hulp te vragen.

De Doetinchemmer ging de groep achterna en in de school wist één van de medewerkers de man te kalmeren, waarna deze zijn mes afgaf. De gealarmeerde politie hield de man aan en heeft hem voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

De lastig gevallen jongen en een deel van de jongeren hebben geen relatie met de school. Zij wilden geen aangifte doen en de politie maakt proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):