zondag, 11. april 2010 - 13:32

Vader na ontvoering Nederlandse kinderen in België gepakt

Rotterdam

De politie heeft een 64-jarige Rotterdammer aangehouden die twee kinderen had ontvoerd. ‘Hij is in samenwerking met de Belgische politie gearresteerd in Antwerpen’, meldt de politie zondag.

Ten einde raad
Woensdagmiddag na 17.00 uur kreeg de politie melding van een 61-jarige Rotterdamse vrouw. De pleegmoeder die ten einde raad was, gaf aan dat haar twee pleegkinderen, jongens van 10 en 11 jaar, om vijf uur teruggebracht hadden moeten worden door hun biologische vader. Dit was niet gebeurd. De kinderen, die onder toezicht van bureau Jeugdzorg waren geplaatst, woonden in een pleeggezin in Rotterdam Feijenoord.

Groot onderzoek
Op basis van de vermissingsmelding is de politie een groot onderzoek gestart. Omdat de vader van Surinaamse afkomst is, heeft de politie de meegenomen jongens ook als 'internationaal gezocht' opgegeven. Na uitgebreid onderzoek, waarbij ook de woning van de man in Rotterdam in de gaten is gehouden en de school van de jongens is benaderd, vermoedde de Rotterdamse recherche dat de man mogelijk in Antwerpen zou verblijven.

Omsingeld
In samenwerking met de Belgische politie is een woning in Antwerpen omsingeld en binnengetreden. Daar troffen de agenten de twee jongens ongedeerd aan. Ook was daar de vader aanwezig. Hij is direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Hem wordt 'wederrechtelijke vrijheidsberoving' en 'het onttrekken van minderjarigen aan bevoegd gezag' ten laste gelegd. De recherche heeft een verzoek tot uitlevering ingediend. De Rotterdamse recherche heeft de jongens meegenomen en veilig teruggebracht naar het pleeggezin.
Provincie:
Tag(s):