donderdag, 3. juni 2010 - 12:20 Update: 08-07-2014 1:04

Van der Vaart: 'Als je zo speelt, verdien je het ook'

(Elf Voetbal) Rafael van der Vaart speelde een opvallende rol in de oefeninterland tegen Ghana. Zijn zeker lijkende basisplaats moest hij afstaan aan Ibrahim Afellay, maar na het laatste fluitsignaal kwam de middenvelder van Real Madrid toch als winnaar uit de bus.

In het half uur dat Van der Vaart mocht meedoen, drukte hij meteen zijn stempel op de wedstrijd. De middenvelder scoorde, bereidde twee goals voor en met Van der Vaart binnen de lijnen haalde Oranje een hoog niveau. "Ik speelde hangend aan de linkerkant, een positie waar ik de laatste tijd ook heb gespeeld bij Real", zei Van der Vaart over zijn optreden voor de camera van SBS 6. "Ik kan op vrij veel posities uit de voeten, maar de trainer moet het ook willen. Ik voel me in elk geval lekker als ik veel vrijheid krijg en dat kon je ook wel zien."

De basisplaats voor Afellay en de sterke invalbeurt van Van der Vaart zullen Bert van Marwijk nog de nodige hoofdbrekers bezorgen. De middenvelder van De Koninklijke hoopt dat hij de concurrentiestrijd uiteindelijk zal winnen. "Laten we hopen dat ik niet om mijn plek hoef te zeuren. Als je niet speelt, moet je natuurlijk een beetje van je af bijten, maar het belangrijkste is, dat je je voeten laat spreken. En als je erin komt en je speelt zo, dan verdien je het natuurlijk ook."
Categorie:
Tag(s):